FR | NL
 

Perfect in het bouwproces.


EPS beschikt over sterke troeven voor toepassing in de bouw:
lichtgewicht, uitstekende isolerende eigenschappen, gunstige prijs en gemakkelijk te verwerken.

Buiten bijtend koud, binnen lekker warm.


Bij het isoleren van gebouwen kan EPS worden aangewend in gevel, dak en vloer. En dat komt het comfort beslist ten goede.

In een goed geïsoleerd gebouw is de oppervlaktetemperatuur van de wanden en vloeren immers hoger en constanter, zodat de warmte zich gelijkmatiger in huis kan verspreiden.

Als het buiten stevig vriest en de luchttemperatuur binnen bedraagt 22°C dan daalt de comforttemperatuur in een niet geïsoleerde woning tot 16,6°C. In een gebouw dat werd geïsoleerd met EPS, zijn de wanden en vloeren warmer en blijft de comforttemperatuur op een aangename 20°C.

Minder stoken, meer besparen.


Een gebouw dat met EPS is geïsoleerd, vraagt minder warmte dan een niet geïsoleerd gebouw.
Resultaat: de stookkostenfactuur valt een stuk lichter uit.

EPS is bovendien relatief goedkoop. Voor een huis van 125 000 Euro moet u rekenen op een investering van zo’n 5 000 Euro. Maar dat bedrag is verbazend snel terugverdiend. Voor een niet geïsoleerde vrijstaande woning lopen de jaarlijkse kosten voor stookolie op tot 3 000 Euro. Degelijk isoleren met EPS doet dat bedrag dalen tot 1000 Euro. U bespaart dus maar liefst 2 000 Euro per jaar, zodat de investering al na 2,5 jaar is terugverdiend.

Minder verbranden, minder vervuilen.


Verwarming produceert CO2, één van de broeikasgassen waarvan de uitstoot in ons land tegen 2012 met maar liefst 17% moet dalen.


Die norm kunnen we alleen halen als we duurzamer gaan bouwen en bij elke keuze de positieve en negatieve milieueffecten afwegen.

Op dat vlak is EPS niet te overtreffen. De energiebesparing die we behalen door gebouwen te isoleren met EPS, is maar liefst 600 maal groter dan de energie die nodig is om EPS te produceren.

Bovendien is EPS volledig recycleerbaar en volkomen veilig voor mens en milieu.
 
STYFABEL VZW - Henri Regastraat 14 - B-3000 Leuven - Tel. : +32 (0)16 20 47 75 - Gsm : +32(0)477 58 45 22 - Lutgarde Neirinckx info@styfabel.be