FR | NL
 

Aan de hand van de bouwtekeningen kan EPS op maat geleverd worden, zodat het mogelijk is niet meer dan 1% restafval op de bouwplaats over te houden. Het aandeel van EPS in de Belgische bouw-, sloop- en renovatieafval bedraagt nog geen 0,01%.

EPS afval is vooral afkomstig van snijverliezen bij het verwerken van EPS blokken, maar ook van ingezameld zuiver EPS afval. Dit afval wordt vermalen tot kleine brokken die dan procentsgewijs (5 tot 100%) met de grondstof kunnen vermengd worden. Zo ontstaat een ’industriële kwaliteit’.

Door de evolutie in de machinebouw is het nu zelfs mogelijk te vermalen op een diameter naar keuze zodat de mogelijkheden nog verder verruimd worden.

In de tuinbouw kan gerecycleerd EPS verwerkt worden als composiet teneinde de grond te verbeteren en de hydrocultuur te bevorderen of voor drainagedoeleinden.

Vermaald dient het onder meer ook als grondstof voor nieuwe EPS producten of als hulpgrondstof voor isolerende bakstenen of dekvloeren (chape).

Ook in de verpakkingsindustrie vinden duizenden m3 gerecycleerd materiaal hun toepassing. EPS kan ook worden gesmolten tot hard polystyreen of worden teruggebracht tot de petrochemische grondstof.

EPS is 100% recycleerbaar.

 
STYFABEL VZW - Henri Regastraat 14 - B-3000 Leuven - Tel. : +32 (0)16 20 47 75 - Gsm : +32(0)477 58 45 22 - Lutgarde Neirinckx info@styfabel.be